Toate adaptoarele telefonice VoIP care le gasiti la noi, functioneaza independent de calculator ceea ce inseamna ca:

- puteti folosi adaptorul telefonic si avea telefon prin internet chiar si daca nu aveti calculator.
- daca aveti calculator puteti suna si puteti fi sunat chiar daca calculatorul este oprit (stins).
- puteti folosi (sau altcineva poate folosi) calculatorul - naviga pe internet - in timp ce vorbiti la telefonCea mai simpla schema de conectare PAP2 - fara calculator si cu un singur telefon - conectare prin modem

Un exemplul pentru astfel de situatie este cazul in care parintii nu au (poate nici nu se pricep la) calculator, dar sunt conectati la internet printr-un modem de cablu - de exemplu in Romania au abonament Cable Link la RDS. Adaptorul Linksys PAP2 este conectat direct la modem, Ón cazul abonamentului RDS Cable Link setarile sunt automate (Automatically obtain an IP address). Cele 2 linii telefonice ale adaptorul Linksys PAP2 se pot seta independent la doua companii telefonice VoIP diferite (e posibil si la aceeasi companie) sau puteti folosi doar una din linii si atunci e nevoie doar de un singur telefon (ca si Ón figura). La adaptorul Linksys PAP2 se poate conecta orice telefon (sau telefoane) analogic obisnuit incluzand telefon simplu, telefon fara fir, fax, robot telefonic.

Aceasta este o schema functionala simpla, click aici pentru a vedea posibilitatile complete de utilizare PAP2Cea mai simpla schema de conectare RT31P2 - fara calculator si cu un singur telefon - conectare prin cablu ethernet (UTP)

Un exemplul pentru astfel de situatie este cazul in care parintii nu au (poate nici nu se pricep la) calculator, dar sunt conectati la internet printr-un cablu ethernet,denumit si cablu UTP - de exemplu in Romania au abonament Fiber Link la RDS. Cablul ethernet se conecteaza direct la adaptorul Linksys RT31P2, Ón cazul abonamentului RDS Fiber Link setarile sunt prin conexiune PPPoE (pe baza de utilizator si parola). Cele 2 linii telefonice ale adaptorul Linksys RT31P2 se pot seta independent la doua companii telefonice VoIP diferite (e posibil si la aceeasi companie) sau puteti folosi doar una din linii si atunci e nevoie doar de un singur telefon (ca si Ón figura). La adaptorul cu router Linksys RT31P2 se poate conecta orice telefon (sau telefoane) analogic obisnuit incluzand telefon simplu, telefon fara fir, fax, robot telefonic.

Aceasta este o schema functionala simpla, click aici pentru a vedea posibilitatile complete de utilizare RT31P2


Nota:
Adaptoarele VoIP functioneaza independent de calculator, totusi e posibil ca furnizorul internet sa ceara prezenta unui calculator la instalare: Au fost cazuri in care tehnicianul venit de la compania de internet venit sa instaleze internetul pentru un abonat nou, a avut nevoie de un calculator pentru a activa modemul de cablu - in acest caz va trebui sa Ómprumutati un calculator de undeva pentru o zi. Odata adaptorul telefonic instalat (PAP2 sau RT31P2) schimbarea unor setari se poate face si de pe un calculator conectat la internet aflat in alta parte: de exemplu puteti accesa adaptorul parintilor din Romania pentru a face modificari daca este cazul si de pe calculatorul dumneavoastra din SUA (sau de oriunde sunteti conectat la internet) simplu printr-un web browser - de exemplu Internet Explorer este disponibil pe orice calculator cu sistem de operare Windows.

Doresc mai multe informatii

Toate echipamentele | Afla mai multe despre Linksys PAP2 | Afla mai multe despre Linksys RT31P2