Grandstream HandyTone 488 - HT488 adaptor telefonic cu router incorporat si port FXO
- Doi conectori RJ-11: unul pentru telefon (port FXS) si al doilea pentru Linie (priza telefonica) numit si port FXO, doi conector RJ45 pentru retea Ethernet: 1 WAN si 1 LAN , conector alimentare 5V
- Alimentator inclus: intrare 220/110V, iesire 5V 1.2A
- Dimensiuni: 70 mm x 130 mm x 27 mm
- 1 buton multiple functii cu LED bicolor
- Administrare: interfata web cu utilizator si parola, accesibila de exemplu de pe un calculator avand internet explorer
- Standard: SIP (Session Initiation Protocol) v2, RFC 3261
- Codec-uri Voce: G.711 (a-law si u-law), G.723.1 (5.3K/6.3K), G.726(40K/32K/24K/16K), G.728, G.729A/B, iLBC.
- router incorporat cu NAT, DMZ, port forwarding
- apelare pe baza de adresa IP

Schema de conectare Grandstream HT488
Daca initial PC-ul era conectat direct la modem, dupa conectarea adaptorului cu router Grandstream HT488 PC-ul se conecteaza la iesirea LAN si beneficiati simultan de telefon si de conexiune internet permanenta la PC. Pentru a conecta mai multe calculatoare e nevoie doar de a adauga un hub sau switch. La conectorul FXS se poate conecta orice telefon analogic obisnuit incluzand telefon simplu, telefon fara fir, fax, robot telefonic. Indiferent de originea apelului (VoIP sau Priza telefon) telefonul suna - ridicati si raspundeti. Cand vreti sa sunati ridicati telefonul si formati direct numarul pentru VoIP sau prin formarea unui cod (programabil) din tastatura telefonului selectati linia Line (Priza telefon); in continuare formati numarul. In caz de intrerupere curent (power failure) cand ridicati telefonul aveti ton de pe linia Line (Priza telefon). Priza telefon reprezinta o linie de telefon terestra: SBC in America, Romtelecom in Romania, etc. Pe adaptorul Grandstream HT488 se pot seta independent doua companii telefonice VoIP diferite (e posibil si aceeasi) corespunzatoatre celor doua porturi: FXS si FXO. Grandstream HT488 ofera protectie sporita - firewall impotriva posibilelor atacurilor venite de pe internet, protejand calculatorul conectat la el.

La ce este bun un port FXO ?
Un port FXO permite:
1) redirectarea sau terminarea unei convorbiri VoIP (prin internet) in reteaua de telefonie clasica.
Exemplu: Sunteti in SUA si (vezi figura de mai sus), aveti un adaptor HT488 setat cu numar de Romania si conectat la una din prizele telefon din casa (de exemplu compania Americana SBC). In mod normal cand suna una din linii si sunteti acasa, ridicati telefonul si vorbiti. Daca insa plecati de acasa si asteptati o convorbire importanta puteti programa adaptorul Grandstream 488 astfel incat daca nimeni nu ridica telefonul acasa dupa 4 apeluri (de exemplu), sa redirectioneze convorbirea spre telefonul dumneavoastra mobil. Pentru cel care va suna din Romania convorbirea e locala (va suna pe numarul de Romania) iar redirectionarea e tot convorbire locala (de pe numarul de SBC pe numarul de telefon mobil) in America.
2) redirectarea sau terminarea unei convorbiri din reteaua de telefonie clasica in reteaua VoIP (prin internet)
Continuand cu acelasi exemplu (vezi punctul 1) in situatia in care sunteti plecat de acasa si vreti sa sunati in Romania, sunati de pe mobil sau orice telefon numarul de acasa (cel de SBC) - convorbire locala, adaptorul Grandstream raspunde, formati un pin dupa care formati numarul pe care doriti sa-l sunati in Romania - convorbire locala. Pentru cei care ati folosit cartele telefonice si acces la numere de telefon cu 800 ca sa sunati in Romania procedura va este cunoscuta - atat ca acum nu mai platiti la altii pentru cartela telefonica ci aveti acasa tot ce va trebuie pentru a suna in Romania.
Click pe o figura pentru a vedea o imagine marita
Cumpara acum adaptorul HT488 cu router incorporat la pretul de 85 USD
si īl puteti primi acasa* (shipping 9 USD) gata setat
Doresc mai multe informatii despre HT488

Inapoi la Echipamente | Alt adaptor cu port FXO Sipura 3000 | Alt adaptor cu router incorporat RT31P2

*valabil pentru SUA